Produse Meniu
0
   

Pas cu pas - Cum se realizeaza sapunul cu cafea

Pas cu pas - Cum se realizeaza sapunul cu cafea Click pentru mărire
Preţ:
60 Lei
Cu siguranta ati vazut si voi superbele sapunuri handmade si sunt sigura ca v-ati intrebat si voi daca ati putea realiza singuri astfel de minunatii.

Cu siguranta ati vazut si voi, la diverse targuri de handmade, superbele sapunuri handmade, ce raspandeau arome apetisante si aratau ca niste adevarate opere de arta in miniatura. Eu le apreciez mult si sunt sigura ca v-ati intrebat si voi daca ati putea realiza singuri astfel de minunatii.

Am conceput, cu ajutorul partenerilor nostri de la Editura Casa si a cartii "Prepararea sapunului de casa", un schrt ghid pentru realizarea sapunului meu preferat: sapunul handmade cu cafea.

 

sapun de casa cu aroma de cafea

Ingrediente:

(pentru obtinerea unui continut de grasime de 9% - 10%)

- 600 g ulei de palmier - 250 g ulei de cocos - 300 g ulei de rapita - 200 g ulei de migdale - 250 g ulei de masline - 210 g granule de NaOH - 500 g cafea tare - 1 lingurita dioxid de titan - 1 lingura de mascarpone - boabe de cafea pentru ornare

Sapunul cu cafea se recomanda a fi folosit in bucatarie, deoarece cafeaua absoarbe mirosurile. Ati vazut cu siguranta ca in parfumeriile elegante se aseaza in acest scop cateva boabe de cafea in tavite. Sa profitam de aceste calitati ale sapunului cu cafea, folosindu-l in bucatarie.

In loc de apa, lesia se va prepara cu cafea foarte tare (atat de tare incat sa nu se poata bea). Dupa prepararea cafelei, se lasa cateva ore in frigider pentru a se raci foarte bine. Daca se adauga o lingura de mascarpone in masa sapunului, acesta va deveni cremos, cu bune calitati de ingrijire a pielii. Continutul de grasime al acestuia nu se socoteste la continutul de grasime al sapunului.

Sapunul va avea o culoare mai deschisa daca in lesia cu cafea se amesteca si putin dioxid de titan. Astfel, sapunul va capata culoarea cafelei cu lapte. Datorita lesiei cu cafea sapunul proaspat va avea un miros foarte puternic, care insa in cateva saptamani trece.

1. Se cantaresc grasimile solide (palmier, cocos) in oala in care urmeaza sa faceti sapunul.

2. Se topesc la foc mic, la bain-marie.

3. Se aseaza din nou vasul pe cantar si se cantaresc grasimile lichide (de rapita si de masline).

4. Cand toate grasimile sunt in vas, se pune deoparte pana se raceste (30-40 grade)

5. Apoi se amesteca hidroxidul de sodiu in cafeaua foarte rece. Atentie! Lesia va fi foarte fierbinte! Cand se lasa la racit, pe suprafata lesiei se va forma un strat, datorita saponificarii grasimilor din cafea. De aceea, este foarte important sa se amestece bine lesia inainte de a o amesteca cu grasimile.

6. Dioxidul de titan se adauga in lesia racita, moment in care i se va schimba culoarea din maro-inchis in maro-deschis. Se adauga lesia la grasimile racite si se mixeaza bine. Nu e nici o problema daca lesia cu cafea e calduta.

Daca nu se doreste nici impartirea pastei, nici marmorarea ei, intarirea mai rapida a masei nu va constitui un inconvenient.

7. In timpul mixarii, masa va incepe incetul cu incetul sa devina mai densa. Cand capata consistenta unei budinci, se adauga o lingura de mascarpone – care se amesteca apoi cu o spatula.

8. Se toarna pasta in forma (captusita obligatoriu cu hartie de copt, pentru a usura modelarea), dupa care se scutura usor, pentru ca pasta sa ajunga si in colturi.

9. Se introduc peretii despartitori - compartimentand astfel sapunul. Fiecare bucata se orneaza cu un bob de cafea. Se pune capacul peste recipient si se lasa sapunul la sterilizat pentru 1-2 zile. In final, se modeleaza sapunul cu feliatorul de cascaval sau cu un curatator de legume.

Ne găsești la:

contact@online-gallery.ro

 
Persoană de contact:

Gabriela Popa - Oradea

Ultimele produse vizualizate
Facebook